Daisypath - Anniversary

Saturday, January 21, 2012

tlg jgn bc..tq...

assalamualaikum... entri kali ni sy mmg lost je nk gtau ape2..mcm xde bnda yg best pun..mgkin ade je bnda best tu,tp rs mcm bnda tu rhsia..so,diam2 sudaa..huhu..

so kire entri kali ni, cuma nk brief bnda yg xpting je la..pd yg sape2 rs bz,better jgn bc entri kali ni ok?sbb entri ni mmg amat2 borim..huhu.. 

stat last week, sy dh stat joging blk..mmg mula2 tu, rs nk tcabut la ankle ni bla dh siap..siap muntah lg..yela..dh gstrik.mlm tu dh rs lpar,tp saje ged** tdo gak ng perut berkeroncong syg..nasib badan la.pndai sgt cr pnyakit,sape suh..hehe.. so bru dua kali la sy joging..bla dh kali kdua tu,rs slesa dh la..kaki pun xinjured dh.hrp2 maintain la mnde2 gni.bukn pe..time xde kije gni, bdn xaktif sgt.reti sumbat je..kuar nye,xde pun..so,bdn mcm di pam2 la kan?jgn mletop sudaa..huhu..

last week gak, sy dh stat blaja mnjahit..bukn la mjahit sgt pun.juz blaja cr ukur bdan n gnting kain..ni utk wat baju kurung..jahit nye,blum lg..tp mmg akn smbung nx week la plak..yg ni,mmg sy minat gak la.wpun sy ni jnis buta bab2 g2,tp bla dh blaja tu,kire ok la..nati if smpat, sy gtau cara2 mnjahit bju kurung plak k?yg len,sy xblaja lg..lgpun sy mmg suke pkai bju kurg.sng n rgkas..nk g mjlis2 rsmi pun,bleh pkai..

nati awl buln dua, ade aktiviti jln2..ni mmg sponsor punye la..nk gna duit sndiri,mmg xmmpu la.buknnye kaya..kije pun x.huhu..rs mcm xsbr..tp ade rs bdebar gak..tkut time nk g tu, org pnggil interview ke ape..hrp2 sume dipermudahkan la..n hrp2 cpt la dpt kije..mmg nk kije ni..nk tlg mak..nk KAWIN lg..nk smbung blaja lg..ha, kan dh capital letter utk kawin tu.kire tu bnda yg agak pnting..take note ok?

hurm,mmg dh pjg lebar dh sy melalut ni..time to get off now..so, bg sape2 yg dh bc entri kali ni,sila bg komen yg membina ye?sbb mmg entri yg amat bosan.ntah ape2.huhu..see you nx time..insyaAllah nx entri sy akn try post e novel plak..  :) 

Friday, January 6, 2012

rezeki Allah itu luas...

   assalamualaikum..arini ari jmaat..msuk arini dh cukupla sy menganggur slama 7 buln secara xrasmi..klu secara rsmi, 3bulan..so spanjang jd pengusaha penganggur ni, dh mcm2 kije dh sy apply..dr bnda yg btul2 minat kpd bnda yg cukup2 mkn je minat tu.. time tdesak gni,bru xdemanding sgt..huhu..tp msih xde rezeki lg..

   bila jd pgusaha anggur gni,brulah kita akn terpikir yg rezeki ni snarnya bukn milik kita.. sebelum ni bukn xterpikir bnda gitu, tp bila dh kna batang idung sndiri, bru la kita punye pemikiran tu lbih dlam.. yela.. cuba tgk org len..yg sm2 amik bidang yg sm ng kita..ade je yg dh kije..ade yg dh smbung blaja..n ade yg sm nsib ng sy gak..so mmg rezeki org tu len2 la kan? klu nk kata bidang yg kita amik tu xde psaran,pun xleh gak..sbb kwn2 yg sm bidang ng kita, blambak je yg dh ada kije.. so,rezeki ni,msing2 la..cuma tnggal nk usaha n doa je.. klu mmg dh wat sume tu, so,tunggu je la..ade la kije yg baik utk kita tu..mana la tau, kot2 kt tmpat kije tu,x slamat bg kita ke..atau mmg stres gile ke..atau company tu nk bankrap ke..atau mcm2 lg la..mmg sume tu bukn dlm tgn kita.. kan?

   ha..nape org nk kije ea? klu lelaki,maybe leh ckp sbb nk sara famili nati..nk mta ank dara org,kna la ade kije..n pmpuan plak,nape nk kije ea? erm..bg sy, simple je..sbb nk bntu famili gak.. mmg la duit bukan sgalanya..tp sgalanya perlukan duit..klu kita xkije, cne nk bg duit kt mak ayah? mmg la kita xmmpu nk balas sume jasa dorg..tp at least, kita dpt kurgkan beban..klu xmmpu nk bg beriban..bg la beratus..dunia zaman skang, mmg sgt2 memerlukan duit. cuba tgk adik2 kita yg bru nk stat skolah..brp kna byr yuran sume tu? sy g anta ank buah aritu..dlm 1 hari tu, nk gna dkt rm400..mmg mntap ar..then klu duit xde, nk dpt ilmu tu,susah la.. dats why la org ckp, dunia skang ni, org susah akan makin susah n org kaya akn mkin kaya.. sbb bg org kaya, dorg nk wat pape pun,bleh je..if xdpt msuk skolah gomen, leh msuk skolah swasta.. pastu klu xleh msuk ipta, leh je msuk ipts..then leh je kije..dh ade syarikat sndiri..org susah plak, mstila terbalik..huhu.. bila la kita nk tgk org susah tidak akan hidup mlarat ye?

   kdg2 hidup org tu xsusah..tp cr dia blnja duit tu xbtul.. mcm aritu, ade sy tgk tv..dia gtau dia susah.. ank2 dia pkai bju skolah tu,bkongsi..gna yg kakak2 dia..tp kt blakang tu,nmpk je almari bsar..tv pun bsar..pkai pun lawa je..umah dia siap ade kapet lg..susah ke cmtu? klu stkt berkongsi bju, sy pun berkongsi gak.smpai skang ni pun,ade je sy pkai bju kakak2..sbb bnda tu msih ok..xkan nk buang kan? so,pndai2 la bajet sume tu.. prancangan yg baik akan menghasilkan hasil yg terbaik,insyaAllah.. 

so, jom kita pakat2 cari kije lg! moga2 dimurahkan rezeki dan dipermudahkan sgala urusan,insyaAllah..amiin..