Daisypath - Anniversary

Sunday, February 27, 2011

~weekend yg terisi~

klu org tnya ape yg korang suka wat time student's life,ape jwp korang ye? klu ikut skema jwp.. typical punye jwp: (a) lepak2 ng clasmates g shopping ke..tgk wayang ke.. (b) copy cite korea dr member.. (c) cuti midsem yg 3buln.. (d) pnjam novel ng member.. (e)semua di atas..
tu yg typical punye la..klu yg abnormal tu,susah la ckit.sbb dia unik.so kna amek jwp sorg2 la utk cri p-value dia.. klu kurang dr 0.05 mmg xvalid la.. unless dpt more than 0.05 bru xaccept null hypothesis.. (ha..kan dh kwb kot skema spss..hehe.. ) tp klu org tnya sy ape yg sy suka wat time student's life,sy akn jwb involve ng activity!tu yg plg sy suka.. sbbnye time tu la kita rs yg kita ni ada gv smthin ckit kt org. sbb klu nk tnggu sy bg derma berjuta ke,mmg xmmpu. usahkan berjuta,beratus pun dh xmmpu.huhu.. so time ada ape2 prog je la yg dpt sy sumbangkn tnaga yg xseberapa ni. cuma bila nk dkt ng trikh prog tu,lg bdebar2 rs..tdo pun xlena..sbb tkut prog tu xseperti yg diharapkn.ye la..kita hnya merancang, dan Allah jua merancang..tp perancanganNya adalah yg terbaik.. ape2 pun,bla dh hbs prog tu,mmg rs lega sesangat!mcm amanah yg kita pikul tu dh ilang.. beratnya beban amanah itu. (dh tau berat,nk gak pikul amanah..so,jgn duk mngeluh ye? hehe..) ni bukn keluhan tau..cuma nk memberitahu je.huhu.. ape pun,mmg sy suka terlibat ng sume ni..smpaikan teman sejatiku pnah merungut yg sy xsmpat nk jg ksihatan diri bla tlibat ng bnda2 ni sume..wktu mkn ntah ke mn..tdo pun ntah ke mn..ape pun,dats me..
to teman sejatiku.. bukn xnk jg,tp tlupa nk jg..kdg2 tlupa.huhu..lgpun,dgn mnyibukkan diri,dpt membuatku lupa..lupa akn krinduan yg mlanda diri..lupa pd masalah yg memenuhi ruang mnda..lupa pd hajat yg msih blum ksampaian..smoga dgn kesibukan ini mmpu mnambahkan kekuatan pd diriku utk terus bjuang dlm kehidupan ini yg pnuh dgn onak dan durinya..
gmbr ni xmnutup aurat..tp tlg tgk gmbr ni sbg katun ye?yg len lg xmnutup aurat.huhu..
to all committees and participants who are involved in cooking & aerobic:
tq n sorry 4 everythin!smoga pnat lelah kita slama ini akan dipandang mulia di sisiNya,insyaAllah..amiin..

Saturday, February 26, 2011

...perkhabaran itu...

dek kerinduan yg membuak2,kupenuhi jua permintaan hati utk mndengar suara bonda terchenta..brtanya khabar ckit..tup2 che mnyampaikn berita yg agak mngejutkan..xdela tkezut thp cipan ke ape..cuma mmpu mnggetarkan hati kucilku ini..pelbagai perasaan bercampur baur..sedih,takut,risau (bukn ke risau tu lebih kurg dgn takut?) dan mcm2 lg la..yg sy tau,rs gembira tu,xde lg.. ape yg bermain dlm fikiran sy ialah sy belum bersedia.. terlalu byk kekurangan dan kelompangan dlm diri ini.. malah sy xnmpak kelebihan yg ada pd diri sy yg mmpu memenuhi citarasa org lain.. dgn egoku melangit..perangai budak2 lg..pemalas lg..ntah ape2 lg la..huhu..
msih byk perkara yg ingin sy lakukan dan laksanakan ketika ini. ape pun,jika itulah qada' dan qadarnya,sy terima dgn hati yg lapang. krn yakinlah stp yg berlaku itu pasti ada hikmahnya. wpun kita msih mncari2 ape hikmah itu, tp kelak kita pasti akan menemui hkmahnya itu..insyaAllah.. ape pun,ku berdoa agar semuanya dipermudahkan urusan olehNya.. amiin ya rabb..
p/s: sepanjang2 sy tulis entri ni,lgsung sy xsebut scr lgsung apa perkhabaran itu kan?tp klu yg dh tau tu,hrp2 dpt rahsiakan la k? =)

Friday, February 25, 2011

promosi..promosi..

ha..entry kali ni sy nk promote smthin plak..promote bju mslimah! tp korg kna msuk lmn web dia la..byk pilihn kt c2..
kt bwh ni ada gmbar bju2 yg dh sy beli..tp sy beli yg murah je.. rm20 sehelai..murah kan?mula2 tgk kt lmn web dia tu,mcm xcaye je..tp kna caye gak la..tu yg bli smpai dua helai..mula2 nk bg kt ank buah sehelai.tp bila sampai,tup2 dua2 sy nak..tamak kan?hehe..tp kualiti mmg ok la.sumayya punye..mmg ok je kan?
so..bleh la layari lmn web dia ye? sumayyadesign.com (slmt membuat pilihan kt sale!)
(p/s: sila fokus ke bju je k?mmg tgh semak ckit..excited pnye psl bla t shirt smpai..trus amik gmbr tnpa smpat kemas plastik dia..huhu)
yg ni lawa bg sy..suke kain n wrna dia..lmbut..
ni yg purple..bunga kurg lawa ckit..kain pun nipis ckit..tp xnmpk jrg bla pkai..

Thursday, February 24, 2011

titipan buat bonda tercinta..

klu org tnya sy,siapa org yg plg sy syg? pasti sy akn jwb che (pnggilan utk ibuku).. sbb terlalu byk yg dia korbankan utk ku..mmg tak dinafikan itulah tnggungjwb seorg ibu..tp hnya adik bradikku je yg dpt merasai sume itu.buknlah ayhku sudah tiada..dia ada je,sihat walafiat lg..alhamdulillah..cuma mmg che lah yg plg byk bkorban.tidak dpt kunafikan,apabila berbicara ttg che,hatiku meronta2..merintih ats segala yg berlaku..kalaulah sy mmpu tukarkn diri ini dgn kebahagiaannya,sudah lm sy berbuat demikian.namun sy tau stp yg berlaku ada hikmah tersendiri..bersabarlah che..nora pun rindukan che..AMAT MERINDUIMU..wlaupun nora xdpt bersama,tp doa sntiasa dititip utkmu bondaku.dirimu amat berharga buatku..terima kasih yg tak terhingga kepadamu krn telah mendidikku sebaik mgkin..ajaran dan didikan che & aboh tak mungkin nora lupakan..syukur yg tak terhingga kepadaMu ya Allah krn telah menganugerahkan ibu sebaik dan semulia (bagiku laa..) che kpdku..alhamdulillah..
che..sygku pdmu tak ternilai..
bersabarlah bondaku..
krn sesungguhnya Allah bersama org2 yg sabar..
wlaupun fizikalku jauh..
tp hatiku sntiasa bersamamu..
rndunya aku pdmu..
pd senyumanmu..pd bebelanmu..pd belaianmu..
sungguh aku akui..
dirimu amat bermakna buat diriku..
tnpamu aku sunyi..tnpamu aku kehilangan..
syukurnya aku pdNya..
kerna memberikan diri semuliamu bonda kepadaku..
ku berdoa pdNya..
agar bonda diberi ketabahan..
ketabahan dlm menempuhi rnjau ini..
amiin ya rabb..
ni lah bonda ku..seiras x muka kami?sdara mara kami slalu ckp sy ni,ftostat muka bonda..klu nk tgk muka bonda ms kecil,tgkla sy..prangai pun lbih kurg sm..so sm la kot..hehe..

Saturday, February 19, 2011

finally..alhamdulillah..

alloo..agak2 kalau bc tajuk je,ape anggapn korg ea?klu tnya besfren sy,biasanya dorg pk tu tndanya xlm dh nk mkn nasi minyak..erk,tp btul ke ea??klu ikut umur..famili..mcm dh smpai ms je..tul ea?
kawin2 ni,xdpt lg la..xbg satu hal..mcm berat ati pun hal lain.so,topic kt ats tu bukn utk kawen la ye?erm..senarnye..actually..finally tu utk sy pnye fyp..aka final yr project..alhmdulillah,smalam kul 8.30 mlm,selesai la lab process utk fyp sy..so,tnggal nk taip thesis je la..syukur pdNya..mmg xdpt digambarkn dgn kata2..berbaloi sgt rs.huhu..hrp2 sy dpt mnyiapkn thesis sy scepat mgkin..krn nati buln 3 nk balik umh!yay!xsbar mnanti..huhu..ape pun,jom kita SIAPKAN THESIS!!!

Saturday, February 12, 2011

~ceritera sang hati~

hobi yg plg sy suka adalah membaca..bukn bc buku nota,tp novel..klu lah bc buku nota tu sm mcm novel,confirm dh dpt phd dh sy ni..hehe..since stp buln mmg sy akn g bli novel,so sy pun bli la..taget nye 3je..tup2 dh bli 5!tu xtmasuk 2novel yg dh aim nk bli,tp xdpt bli lg..cos xde kt kdai.huhu..berterbangn gitu je duit.huhu..apepun,xpela..dh nmnya hobi,mmg akan kubeli wpun terlebih bajet..
erm..pjg lebar dh sy xplain ttg hobi..tp xmsuk ttg topik di ats lg.ape ye??hurm..klu la ada someone tnya prasaan kita,apa yg kita rs if dia kuar ng ex dia..juz kuar biasa,tumpg keta..not dating..agak2,kita perlu bg jwpn ke?sbb in my opinion,certain things should not be answered coz the answer is already there..dh dia xbg awek dia kuar ng ex,sm la ng dia..aish..ni la susahnya bla hati mula berbunga saat berbicara ttg CINTA..adoiya..come on la..life is too short,so u must enjoy 1st..berkawan biar berjuta..berkasih syg biar beribu..tp berkahwin biar satu..btul kan??

Monday, February 7, 2011

khusus untuk sahabatku..

btul2 lama blog ni x diupdate..insyaAllah lps ni,akn slalu di update.. terlalu byk perkara yg berlaku spnjang blog ni sunyi tnpa berita..tp klu sume bnda mahu dibicara di sini, saya pasti tidak muat untuk diisi dlm blog.. prkara utama yg akn diuar2kan ialah walimah shbtku; najwa che abdullah @gie.. majlis akan berlangsung 12 mac..akad pd 11 mac.tp kmungkinan besar sy xdpt hdir ms tu.. ada perkara len yg perlu dihadiri slain wlimah shbtku..maafkan ku gie.. namun, time mjlis pihak lelaki,insyaAllah sy akan hadir.. tahniah diucapkan kpdnya.smoga ikatan perkahwinan itu akan berkekalan dan mendapat keberkatanNya.. terharu rs bila shbt sndiri akn mengakhiri zaman bujangnya..gembira, sedih dan berdebar2 saling mengisi ruang hati ini.. gembira kerana sgala urusan perkahwinannya telah dipermudahkan,insyaAllah.. kisahnye tidak sama dgnku.. pelbagai rntangan perlu sy hadapi untuk mndapat keizinan tu..namun kuterima dgn hati yg lapang krn kupercaya semua yg berlaku itu pasti ada hikmahnya..rs sedih krn slepas ini persahabtn kami tidak akn kembali sperti dahulu.bukanlah perkahwinan membataskan persahabatan kami,tetapi mesti ada benteng dlm persahabatn kami..selepas ini,dia telah menjadi isteri org.maka sudah pastilah setiap perkara yg ingin dilakukan mesti mndapat keizinan suaminya terlebih dahulu..hati berdebar2 kerana takut ada ape2 yg berlaku nanti.namun kuberdoa agar semuanya dipermudahknNya..percayalah sesungguhnya perancangan Allah itu mengatasi perancangan hamba2 Nya..